Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal prijzen met technische uitleg (hard en zacht)

De isolatiemateriaal prijzen zijn verdeeld in harde isolatie platen en zacht isolatiemateriaal.

Verschil harde isolatie en zachte
De toepassing van het isolatiemateriaal bepaalt deels wat het meest geschikte materiaal is. Ook het detail waarvoor de isolatie nodig is bepaald of de uitvoering hard of zacht moet zijn. En dan is er nog rekening te houden met de persoonlijke voorkeur van de gebruiker of verwerken.

Zelf geen technische kennis? Vraag aan Isolatiespecialisten Advies>>

Wat betreft de prijs is een gemiddeld genomen een harde isolatieplaat duurder dan een zacht isolatiemateriaal, uitgaande van vergelijkbare isolatiedikte. Hier tegenover staat weer dat een harde plaat een hogere lambada waarde heeft.

Dit betekent dat een harde plaat bij gelijke dikte (dikte =d in mm) een hogere isolatiewaarde heeft dan een zachte isolatie. Ook is het dus zo dat voor de zelfde isolatiewaarde een dunnere harde plaat gebruikt kan worden dan voor een zachte plaat nodig is.

Isolatiemateriaal prijzen zachte platen en op rol

Onder zachte isolatie vallen de volgende materialen:

Steenwol
Glaswol

Vergelijk met Totaalprijs Onderaannemers, deze zijn vaak verrassend goedkoop!

Isolatiemateriaal prijzen harde platen

Onder harde isolatie vallen de volgende materialen:

Polystyreen (PS)
Geëxpandeerd Polystyreen (EPS)
PIR isoaltie

 

Technische uitleg isolatiemateriaal (van invloed is op de prijs)
Hou voor een goed prijsvergelijk daarom altijd rekening met het verschil in materiaal dikte. Een harde plaat in een kleinere dikte kan hiermee goedkoper uitkomen dan een zachte plaat of deken.

Let hiernaast eventueel op de op drukvastheid van de isolatieplaat. Dit is bijvoorbeeld van belang bij dakisolatie waarop men loopt. Hoe hoger de persing, hoe drukvaster de isolatieplaat. Een isolatie met hoge drukvastheid is doorgaans duurder dan een zachte isolatie. Hoe groter de drukvastheid, hoe hoger prijs.

 

Isolatie Prijzen
Kijk voor de prijs van isolatiemateriaal op de productpagina’s over harde platen en zachte isolatie. De beste isolatie door een specialist laten bepalen kan ook, vraag hiervoor isolatie advies en prijs aan via Offerte Aanvragen.

 

“Klik direct door naar de prijzen zachte isolatie of harde isolatie voor een goed vergelijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>