Schuifpui

Wil je houten schuifpui, kunststof kozijn of aluminium schuifpuien vergelijken? Schuifpui offerte aanvragen online voor beste schuifdeur prijs.

Onze juiste schuifpui vinden hulp geeft je enkele handige aandachtspunten voor het slim aanvragen van schuifdeuren en  tips voor schuifpui kozijnen kopen tegen de beste prijs.

Schuifpuien zijn in diverse materialen en kwaliteiten te koop. Zo kun je voor een houten pui kiezen, gaan voor kunststof kozijnen of de voorkeur hebben voor een aluminium pui. Het is goed de voordelen van de verschillende materialen te kennen maar vergeet ook de nadelen niet te vergelijken.

Alle info over schuifdeur uitvoeringen en materiaalkwaliteit van schuifpuien kun je hier vinden, vergelijk houten pui met kunststof kozijn en aluminium vliesgevel.

Vraag direct een schuifpui offerte aan en ontvang meerdere aanbiedingen!

VRAAG OFFERTES AAN:

Schuifpuien vergelijken

De belangrijkste verschillen tussen schuifpuien gemaakt van hout, kunststof schuifpui en aluminium schuifpuien is als volgt. Alle voordelen van gebruikt materiaal en nadelen per soort vergelijke we hieronder uit eigen ervaring.

Houten Schuifpui

Voordelen houten schuifpui
Een schuifpui van hout past goed bij een huis dat is voorzien van houten buitenkozijnen. Het houtprofiel en hiermee het aanzicht van het kozijn is overigens wel afwijkend. Een schuifpui kozijn heeft nu eenmaal een andere profilering, wel komt de oppervlaktestructuur en beleving van hardhout overeen. Ook kun je een houten schuifpui schilderen in elke gewenste kleur en met dezelfde verf. Een bijkomend groot voordeel van een houten kozijn is dat beschadigingen bijgewerkt kunnen worden.

Nu offertes Houten Schuifpui>>

Offerte tip; Wanneer je een blank gelakte schuifpui wenst, geeft dit direct al in de offerteaanvraag duidelijk aan. Vanwege de zichtbare houtstructuur is hiervoor productie uit volhout nodig. Een een grondlaag van blanke lak die ook licht gepigmenteerd  kan zijn. Bij een schilderwerk kozijn is de grondverf meestal wit of grijs, het gebruikte hardhout kan dan bestaan uit gelamineerd hout. Technisch is dit prima en schijnt zelf werking en kromtrekken tegen te gaan.

Nadelen houten schuifpui
Als nadeel wordt gezien dat hout onderhoud nodig heeft in de vorm van periodieke schilderwerk. Een houten schuifpui wordt wel een duurzaam kozijn genoemd, het hout komt doorgaans uit duurzaam beheerde bossen en kent een ECO keurmerk. Een buitendeur van hout zal altijd iets kromtrekken als gevolg warmte binnen en koude buiten. Met als gevolg dat een schuifdeur hierdoor minder soepel kan gaan lopen. Dit is overigens altijd goed te verhelpen door nastellen van de schuifdeur. Binnen de garantieperiode kun je hiervoor doorgaans de leverancier benaderen.

Kunststof schuifpui

Voordelen kunststof schuifpui
Mensen kiezen vaak voor een schuifpui van kunststof omdat deze niet regelmatig een schilderbeurt nodig heeft. Wat niet betekend dat deze pui volledig onderhoudsvrij is. Ook een kunststof pui moet je af en toe reinigen om mooi te houden. Een schuifpui van kunststof is in verschillende profileringen te koop. Er zijn enkele profielen die door meerdere kozijnleverancier gebruikt worden. Verkrijgbaar in gladde uitvoering, met scherpe en ronde hoeken en in houtmotief structuur. Deze zijn in verschillende standaard kleuren verkrijgbaar, geef eenvoudig op welke kleur kozijn je wil hebben.

Offertes aanvragen Kunststof Schuifpui>>

Nadelen kunststof schuifpui
Een nadeel van een schuifpui van kunststof is dat je het later niet eenvoudig in een andere kleur kunt overschilderen. Wanneer veranderen van kleur ook niet je bedoeling is vervalt dit nadeel uiteraard direct.

Aluminium Schuifpui

Voordelen aluminium schuifpui
De aluminium schuifpui, kortweg alu schuifpui genoemd, wordt gekozen voor het slanke design. Hiermee zijn strakke lijnen mogelijk en geschikt voor moderne architectuur. Het voordeel van aluminiun is dat het een stijf profiel is dat niet krom trekt onder weersinvloeden. Aluminium schuifdeuren in alu kozijnen lopen hierdoor altijd soepel in de rail. De profielen zijn doorgaans geïsoleerd uitgevoerd, dit houd in dat de intern thermisch onderbroken zijn.

Direct Offertes Kunststof Schuifpui>>

Nadelen aluminium schuifpui
Een nadeel noemen van aluminium kozijnen licht vooral in persoonlijke sfeer. De een is van mening dat een aluminium kozijn niet de uitstraling heeft ban een houten pui. De ander kiest juist voor dit strakke profiel met gladde oppervlakte, doorgaans in geannonceerde oppervlakte.

Conclusie; wat is de beste schuifpui uitvoering?
Het kiezen voor een schuifkozijn in hout, aluminium of kunststof is meer een kwestie van persoonlijke smaak. Technisch en architectonisch gezien zijn voor iedere uitvoering zowel voordelen als nadelen te bedenken.Kies wat goed past bij je eigen smaak en aansluit op de aanliggende bestaande kozijnen.

Disclaimer
Iedere kozijnofferte is een persoonlijke aanbieding van een leverancier. Genoemde zaken uit eigen ervaring heeft geen betrekking op individuele aanvragen. Vergelijk offertes naast laagste prijs daarom ook goed op aangeboden inhoud.

Kosten schuifkozijn
Wat het prijsverschil is tussen de verschillende kozijnuitvoeringen is niet globaal te bepalen. Maak voor jezelf een berekening waarin je alle bewerkingen en afwerking meerekent. De schuifpui offerte kun je hiervoor op deze pagina aanvragen.

Aanvraag verstuurd? Doe dit Nu en kijk vervolgens ook bij andere buitenkozijnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>