Huis en tuin

Kosten huis en tuin

Kosten die je besteed aan zaken rondom wonen, eigen huis en tuin heb je voor een groot deel zelf in de hand.

Leuk wonen hoeft niet veel geld te kosten!

Weet wat je graag wilt hebben en trek voldoende tijd uit om het aan te schaffen. Ook kun je besluiten bepaalde werkzaamheden zelf te doen in plaats van een specialist in te schakelen. Vraag enkele offertes aan en kies de beste aanbieding…

Ga direct naar het Prijzen Overzicht>> (Klik voor Overzicht België)

Zo kun je met hetzelfde geld besteden aan eigen huis en tuin veel meer doen!

Op internet is voldoende inspiratie voor eigen huis en tuin te vinden. Om je op weg te helpen hebben staan hier enkele suggesties die zeker het bekijken waard zijn.

 

Beste huis en tuin bespaar links

 

Tuin en rondom het huis tips

 

Gezondheid (BONUS)

 

Al iets gevonden waarmee je veel geld besparen kunt op kosten voor wonen en tuinieren? Er is voor iedere woonsituatie wel financieel voordeel mee te halen. ijk nog maar eens als je niet minimaal 3 goede links gevonden hebt.

Voor nog meer huis en tuin suggesties klik je door naar onderstaande selecties:

 

BouwenSenioren WonenVerdienen & BesparenOffertes

Schuifpui

Wil je houten schuifpui, kunststof kozijn of aluminium schuifpuien vergelijken? Schuifpui offerte aanvragen online voor beste schuifdeur prijs.

Onze juiste schuifpui vinden hulp geeft je enkele handige aandachtspunten voor het slim aanvragen van schuifdeuren en  tips voor schuifpui kozijnen kopen tegen de beste prijs.

Schuifpuien zijn in diverse materialen en kwaliteiten te koop. Zo kun je voor een houten pui kiezen, gaan voor kunststof kozijnen of de voorkeur hebben voor een aluminium pui. Het is goed de voordelen van de verschillende materialen te kennen maar vergeet ook de nadelen niet te vergelijken.

Alle info over schuifdeur uitvoeringen en materiaalkwaliteit van schuifpuien kun je hier vinden, vergelijk houten pui met kunststof kozijn en aluminium vliesgevel.

Vraag direct een schuifpui offerte aan en ontvang meerdere aanbiedingen!

VRAAG OFFERTES AAN:

Schuifpuien vergelijken

De belangrijkste verschillen tussen schuifpuien gemaakt van hout, kunststof schuifpui en aluminium schuifpuien is als volgt. Alle voordelen van gebruikt materiaal en nadelen per soort vergelijke we hieronder uit eigen ervaring.

Houten Schuifpui

Voordelen houten schuifpui
Een schuifpui van hout past goed bij een huis dat is voorzien van houten buitenkozijnen. Het houtprofiel en hiermee het aanzicht van het kozijn is overigens wel afwijkend. Een schuifpui kozijn heeft nu eenmaal een andere profilering, wel komt de oppervlaktestructuur en beleving van hardhout overeen. Ook kun je een houten schuifpui schilderen in elke gewenste kleur en met dezelfde verf. Een bijkomend groot voordeel van een houten kozijn is dat beschadigingen bijgewerkt kunnen worden.

Nu offertes Houten Schuifpui>>

Offerte tip; Wanneer je een blank gelakte schuifpui wenst, geeft dit direct al in de offerteaanvraag duidelijk aan. Vanwege de zichtbare houtstructuur is hiervoor productie uit volhout nodig. Een een grondlaag van blanke lak die ook licht gepigmenteerd  kan zijn. Bij een schilderwerk kozijn is de grondverf meestal wit of grijs, het gebruikte hardhout kan dan bestaan uit gelamineerd hout. Technisch is dit prima en schijnt zelf werking en kromtrekken tegen te gaan.

Nadelen houten schuifpui
Als nadeel wordt gezien dat hout onderhoud nodig heeft in de vorm van periodieke schilderwerk. Een houten schuifpui wordt wel een duurzaam kozijn genoemd, het hout komt doorgaans uit duurzaam beheerde bossen en kent een ECO keurmerk. Een buitendeur van hout zal altijd iets kromtrekken als gevolg warmte binnen en koude buiten. Met als gevolg dat een schuifdeur hierdoor minder soepel kan gaan lopen. Dit is overigens altijd goed te verhelpen door nastellen van de schuifdeur. Binnen de garantieperiode kun je hiervoor doorgaans de leverancier benaderen.

Kunststof schuifpui

Voordelen kunststof schuifpui
Mensen kiezen vaak voor een schuifpui van kunststof omdat deze niet regelmatig een schilderbeurt nodig heeft. Wat niet betekend dat deze pui volledig onderhoudsvrij is. Ook een kunststof pui moet je af en toe reinigen om mooi te houden. Een schuifpui van kunststof is in verschillende profileringen te koop. Er zijn enkele profielen die door meerdere kozijnleverancier gebruikt worden. Verkrijgbaar in gladde uitvoering, met scherpe en ronde hoeken en in houtmotief structuur. Deze zijn in verschillende standaard kleuren verkrijgbaar, geef eenvoudig op welke kleur kozijn je wil hebben.

Offertes aanvragen Kunststof Schuifpui>>

Nadelen kunststof schuifpui
Een nadeel van een schuifpui van kunststof is dat je het later niet eenvoudig in een andere kleur kunt overschilderen. Wanneer veranderen van kleur ook niet je bedoeling is vervalt dit nadeel uiteraard direct.

Aluminium Schuifpui

Voordelen aluminium schuifpui
De aluminium schuifpui, kortweg alu schuifpui genoemd, wordt gekozen voor het slanke design. Hiermee zijn strakke lijnen mogelijk en geschikt voor moderne architectuur. Het voordeel van aluminiun is dat het een stijf profiel is dat niet krom trekt onder weersinvloeden. Aluminium schuifdeuren in alu kozijnen lopen hierdoor altijd soepel in de rail. De profielen zijn doorgaans geïsoleerd uitgevoerd, dit houd in dat de intern thermisch onderbroken zijn.

Direct Offertes Kunststof Schuifpui>>

Nadelen aluminium schuifpui
Een nadeel noemen van aluminium kozijnen licht vooral in persoonlijke sfeer. De een is van mening dat een aluminium kozijn niet de uitstraling heeft ban een houten pui. De ander kiest juist voor dit strakke profiel met gladde oppervlakte, doorgaans in geannonceerde oppervlakte.

Conclusie; wat is de beste schuifpui uitvoering?
Het kiezen voor een schuifkozijn in hout, aluminium of kunststof is meer een kwestie van persoonlijke smaak. Technisch en architectonisch gezien zijn voor iedere uitvoering zowel voordelen als nadelen te bedenken.Kies wat goed past bij je eigen smaak en aansluit op de aanliggende bestaande kozijnen.

Disclaimer
Iedere kozijnofferte is een persoonlijke aanbieding van een leverancier. Genoemde zaken uit eigen ervaring heeft geen betrekking op individuele aanvragen. Vergelijk offertes naast laagste prijs daarom ook goed op aangeboden inhoud.

Kosten schuifkozijn
Wat het prijsverschil is tussen de verschillende kozijnuitvoeringen is niet globaal te bepalen. Maak voor jezelf een berekening waarin je alle bewerkingen en afwerking meerekent. De schuifpui offerte kun je hiervoor op deze pagina aanvragen.

Aanvraag verstuurd? Doe dit Nu en kijk vervolgens ook bij andere buitenkozijnen.


Glaswol

Glaswol isolatie kopen is de beste prijs online vergelijken

Glaswol is een natuurlijke minerale wol en wordt gemaakt van gerecycled glas. Het glas word hiervoor op hoge temperatuur gebracht en tot vezels gevormd.

 

Brandvertragend

Glaswol isolatie is niet brandbaar en werkt zodoende brandvertragend. Als het smeltpunt in een vuurhaard bereikt wordt zal het in voeibaar glas overgaan. Deze hoge temperaturen worden bij een woningbrand doorgaans overigens niet bereikt.

 

Eigenschappen

Glaswol heeft een lagere volumieke massa dan steenwol. Het heeft hiermee perfecte thermische isolatiewaarden en een redelijke geluidsdemping, vooral door door akoestische absorptie.

De vezels van het isolatiemateriaal zijn ongevoelig voor vocht en absorberen geen water. Glaswol is hiermee zelf ook geen voedingsbodem voor schimmels of zwam.

Glaswol isolatie is ‘dood’ materiaal, wat dus ook  niet uitzet of krimpt bij temperatuursverandering. Hierdoor is er geen gevaar van koudebrug door kiervorming na montage.

 

Bekende fabrikanten (merken) van glaswol:
- Isover

Uitvoering
Glaswol isolatie is verkrijfgbaar als plaat en op rol
afmetingen platen; 1000 x 800 mm
Afmeting op rol: 1000 x 8500 mm
Dikte plaat; diverse diktes verkrijgbaar, specificatie afhankelijk van type
typen,  isolatiewaarde en prijzen;

Isover:

 • Systemroll 400
 • Comfortpanel
 • Sonepanel
 • Mupan plus
 • Mupan
 • Rollisol plus

 

Aluminiumfolie

Er zijn glaswol isolatie uitvoeringen met een aluminiumfolie laagje. Deze alu laag draagt bij aan betere thermische eigenschappen. De aluminium folie moet hierbij naar de warme kant toe gekeerd zijn, zo wordt stralingswarmte actief gekeerd.

 

Prijzen

Goede glaswol aanbieding prijzen vind je onder Glaswol prijzen vergelijken online. Bereken alle prijzen altijd exclusief of inclusief BTW, hou bij het vergelijk rekening met eventueel bijkomende vrachttoeslag of bezorgkosten franco werk.

 

Voor meer uitleg en technische achtergrond kijk je bij  isolatiemateriaal, of vergelijk glaswol met steenwol.

Wanneer je alle gewenste info hier niet direct kunt vinden, kijk dan voor aanvulling van specificaties op de website van de fabrikant.

 

“Download actuele glaswol isolatie prijzen online”

Steenwol

Steenwol isolatie kopen is natuurlijk goed isoleren

Steenwol is een natuurlijke minerale wol en wordt geproduceerd uit vulkanische gesteente. Het ruwe materiaal (basalt of diabaas) wordt hiervoor op hoge temperatuur gebracht.

 

Productie

Zodra het gesteente onder hoge temperatuur (zo’n 1400 - 1500°C ) gesmolten is, wordt de vloeibare massa tot draden gesponnen. Deze natuurlijke vezels van gestold steen (wol), onder toevoeging van een natuurlijk bindmiddel (olie en silaan)  zijn de basis voor het maken van steenwol isolatieplaten.

Tussen al deze fijne vezels zit veel stilstaande lucht, deze combinatie geeft steenwol de unieke eigenschappen waardoor het zo veelvuldig toegepast kan worden.

 

Brandvertragend

Het isolatiemateriaal is hierdoor niet brandbaar en werkt zelfs brandvertragend. Steenwol heeft een hoge volumieke massa en biedt hiermee naast uitstekende thermische isolatiewaarden ook goede geluidsisolatie en akoestische eigenschappen door absorptie van geluid.

 

Eigenschappen Steenwol

Steenwol is rotvrij en zelf geen voedingsbodem voor schimmels, en draagt zo niet bij aan schimmels thuis. Steenwol is een ‘dood’ materiaal, wat betekent dat het niet uitzet of krimpt bij temperatuursverandering en schommeling van luchtvochtigheid. Hierdoor is er geen gevaar van kier-vorming, die koudebruggen tot gevolg kunnen hebben.

 

Bekende fabrikanten (merken) van steenwol:
- Rockwool

Uitvoering
Afmetingen platen; 1000 x 800 mm
Dikte plaat; diverse diktes (mm) verkrijgbaar, specificatie afhankelijk van type
typen,  isolatiewaarde en prijzen;

Rockwool:

 • SpouwPlaat 433 PLUS
 • SpouwPlaat 433 DUO
 • SpouwPlaat 433 MONO
 • SpouwPlaat 433 HP

 

Cachering (uitvoering met en zonder cacheerlaag)

Er zijn steenwol platen met geen, een enkele cachering plaat of dubbel gecacheerde isolatie uitvoering. Liet hierbij goed op het verwerkingsvoorschrift  De  cacheerlaag  stoot vocht actief af, het wordt daarom met deze laaf naar de luchtspouw toe gemonteerd.

 

Prijzen

De beste steenwol prijs vind je onder vergelijken Steenwol isolatie aanbiedingen online. Vergelijk alle prijzen altijd exclusief of inclusief BTW, en hou rekening met soms bijkomende bezorgkosten of franco vrachttoeslag.

 

Voor meer uitleg en technische achtergrond kijk je bij  isolatiemateriaal, of vergelijk steenwol met glaswol eigenschappen.

Wanneer je alle gewenste info hier niet direct kunt vinden, kijk dan voor aanvulling van specificaties op de website van de fabrikant.

 

“Download actuele steenwol isolatie prijzen online”

Bouwen

Bouwen info en advies online

Bouwen voor wonen en werken huisvesting vraagt om specialistisch maatwerk.

Het bouwproces van huis, appartementencomplex en bedrijfsgebouw verloopt in veel gevallen via hetzelfde proces. Ook de kostprijs opbouw voor een begroting en uiteindelijke verkoopprijs van een stuk vastgoed verloopt via een herkenbaard patroon.

Veel bouw en vastgoed info staat online, maar is niet altijd evengoed vindbaar. Hiervoor hebben we een selectie gemaakt in het online aanbod van bouwkundige informatiebronnen.

Bouw Offertes Aanvragen
Bouwtekeningendownload
Zonne EnergieZonnepanelen zelf Installeren
Aanhanger hurenopen kar of gesloten huif
Draingoot
Tuinhuisje bouwen; funderingen, houten schuurtje en bouwadvies

Bouwtijdsschema

HypotheekvormenWel aflossen of aflossingsvrij kiezen?
Kozijnen kostprijsschuifpui
Kostprijs huis bouwen
Daken kennisisolatie, bedekking, pannen en Dak Offerte
Bouwbusje huurbakwagen, vrachtwagen
Isolerende platen
Verbouwen; kosten, dakkapel, badkamer

Berekenen; LaminaatVolume & Inhoud + BTW Berekenen
Bouw verzekeren
Kruipluik
Ventilatierooster; metaal, rvs en aluminium
Websites promoten (gratis)
Vochtbestrijdingschimmel kruipruimte
Kennis links overzicht

Bezoek alle aanbevolen bouwen informatiebronnen die voor jou van toepassing kunnen zijn. De inhoud gaat vaak verder dan uitsluitend bouwprijzen en technische info. Klik eenvoudig door naar de onderwerpen van je persoonlijke interesse.

Bekijk voor aanvullende info en praktische tips ook de aanverwante onderwerpen hieronder:

 

Huis & Tuin –  Senioren WonenVoordeel (verdienen & besparen) – Bouwprijzen

Buitenkozijnen

Buitenkozijnen kopen en vergelijken online. Gebruik de info en keuze hulp voor kozijnen bestellen online.

Keuze in prijs, materiaal en soort buitenkozijnen is enorm terwijl definitieve aankoop al voor aanvang van de bouw of verbouw bekend moet zijn.

Gevelkozijnen stellen is een eerste klus op de begane grondvloer, snel Offertes Goedkope Kozijnen Aanvragen kan hieronder ook, inclusief vakkundig monteren!

Koop je een houten, aluminium of kunststof kozijnen? Wordt het een draairaam, draai-kiep raam of een traditioneel schuifraam. Wil je schuifdeuren, schuifpui of openslaande deuren naar de tuin? Ga dan naar Schuifpui info en Prijzen.

Buitenkozijnen worden doorgaans per project machinaal op maat geproduceerd. Kozijnen maken is maatwerk dat de timmerfabriek enkele weken productietijd kost. Online prijzen vergelijken en nieuwe kozijnen kopen is voor bouwplanning van belang. Met deze info weet je welke soorten kozijnen te koop zijn.

Vergelijk materiaal, kwaliteit en kozijn prijzen goed, dan kies je bewust duurzame buitenkozijnen die weer jarenlang meegaan. Vraag eenvoudig meerdere kozijnen prijzen tegelijk aan en ontvang snel van verschillende leveranciers kozijnoffertes.

“Voordelig kozijn offertes aanvragen voor Nederland en België

Buitenkozijnen
De keus in buitenkozijnen is groot, maar er zijn ook beperkingen. Zo zijn er voorschriften waaraan de bouw moet voldoen, het Bouwbesluit stelt eisen aan een kozijn. Een aannemer of bouwbedrijf heeft vaak ook nog een bepaald systeem waaraan bij gebonden is. Vraag daarom wat er mogelijk is op jouw project. Veel voorkomende mogelijkheden zijn de volgende.

Materiaal
- Houten kozijnen
- Kunststof kozijnen (onderhoudsarm)
- Aluminium kozijnen
- Stalen kozijnen (utiliteitsbouw)
- Vliesgevels (utiliteitsbouw)

Alle soorten zijn nu verkrijgbaar voor België en levering in Nederland.

Uitvoeringen
Buitenkozijnen hebben altijd een sponning met afdichting tegen tocht en inwatering. Bij een houten kozijn is dit meestal een enkele sponning, een aluminium en kunststof kozijn heeft vaak meerdere sponningen en afdichtingen.

Maatvoering
De breedte maatvoering van een buitenkozijn is afgestemd op de kopmaat van de gevelsteen. Een muuropening is kopmaat + 10mm. Het kozijn heeft hiernaast rondom speling nodig om goed passend te monteren zonder grote naden. De hoogte van een kozijn bepaalt op lagenmaat, rekening houdend met de vensterbank buiten. En borstwering binnen, denk aan ruimte voor een radiator. Het bepalen of inmeten (renovatiekozijnen) van kozijnafmetingen is een klus voor de vakman.

Stelkozijnen (montagekozijn)
Kunststof en aluminium kozijnen monteert men in stelkozijnen. Ook bij houten kozijnen zijn stelkozijnen soms nodig, met name bij renovatiewerk is dit het geval.

Hang en sluitwerk (h&s werk)
Het beslag bepaalt de uitstraling van het kozijn, dit moet passen bij de architectuur van de woning. Natuurlijk wil je een goed inbraakwerend buitenkozijnen, met veiligheidsbelang zit je goed. De mate van braakwerendheid wordt met sterren aangegeven, van 1 * naar 2 ** en 3 ***. Eenvoudig deurbeslag kiezen online plus hang en sluitwerk bestellen.

Afwerking
Hout met verf- grondlaag en 1 of 2-laags afschilderen in Ral kleur (fabrieksmatig of op het werk)
Hout met lak – grondlak, en 2-laags aflakken in pigment tint (fabrieksmatig of op het werk)
Kunststof – vlak, glad of met houtnerf – een kunststof profiel is op kleur (door en door op kleur)
Aluminium – blanke uitvoering of met poedercoating op kleur (Ral).

Ramen en deuren
Ramen, deuren en kozijnen moeten passen en vormen samen een geheel. Deze onderdelen los kopen is werk voor de vakman, als particulier je dit alles het best bij dezelfde kozijnleverancier.

Beglazing
In de kozijnen heb je beglazing nodig, de uitvoering bepaalt de kleur en isolatiewaarde. En denk ook aan voldoende ventilatieroosters (vt-roosters) in je huis. Dit bepaalt ook de te bestellen glasmaat, terwijl de glasdikte weer moet kloppen met de sponning en glaslat.

Prijs Buitenkozijnen
Het bepalen van de prijs voor aankoop en montage van kozijnen is maatwerk. Is ook een stelkozijn nodig of kan plaatsing zonder montagekozijn. Welke beglazing en hang en sluitwerk moet het worden, enzovoort.

Kozijnen laten leveren en monteren neemt al je zorgen uit handen. Geen enkel risico lopen en volledige garantie krijgen is natuurlijk wel zo prettig.

Vraag daarom nu enkele offertes aan, ontvang met 1 aanvraag hieronder direct meerdere offertes tegelijk! (Meeste mensen kiezen voor gemak Kunststof Kozijnen.)

VRAAG OFFERTES AAN:

Besteed levering en montage van kozijnen compleet uit, dit voorkomt dure bouwfouten.

Bekijk de verschillende kozijnen voor een goed vergelijk:

 • Houten kozijnen (hardhout of verduurzaamd hout)
 • Kunststof kozijnen (Kunststof met staal versterkte hoeken)
 • Aluminium kozijnen (alu kozijnen)

Ontvang voor alle Kozijnen Nederland en Ramen België Direct Gratis Offertes!

Merken en fabrikanten
Enkele fabrikanten met eigen productie van kozijnen, elementen of profielen:
- Belisol
- Kroon
- Schipper
- Knipping
- Schüco
- Veka (profielen)
- Finstral
- Alcoa (aluminium)
- Ploeg

Overweeg alle voordelen van hout, kunststof en aluminium kozijnen en vergelijk online de prijs van deze verschillende buitenkozijnen leveranciers.

Bekijk ook Schuifkozijnen, binnenkozijnen of  kozijnen overzicht.

” Vergelijk de prijs van buitenkozijnen online”

Kozijnen

Kozijnen vergelijken in hout, kunststof, staal en aluminium. Vraag offertes aan!

Wat kost een kozijn van hout, staal of aluminium? Wat zijn goede kunststof kozijnen prijzen. Waar koop ik goedkope kozijnen tegen lage prijzen?

Vele vragen die vast zo bij je opkomen als je aan nieuwe kozijnen kopen denkt. Er is dan veel keuze in verschillende types, soorten, prijzen en uitvoeringen.

Denk naast materiaalkeuze ook aan kleur, uitvoering, uitstraling, kwaliteit en kosten van onderhoud op de lange termijn. De aanschaf van nieuwe gevelelementen is een grote investering, goed om alle mogelijkheden hier te ontdekken.

Vraag scherpe offertes aan voor binnenkozijnen, buitenkozijnen of schuifpui.

Direct scherpe aanbiedingen Kozijnen Nederland & Ramen België – gegarandeerd!

Zo maak je met kozijnen vergelijken een goede beslissing bij het kopen van kozijnen ramen en deuren. Naast aankoop zijn ook de kosten van montage, eventuele stelkozijnen en onderhoud van belang. Keurig en strak houtwerk, ramen, deuren en staat van onderhoud bepaalt in grote mate het aangezicht van een woning en gebouwen.

Onderschat de invloed van een goed gekozen en onderhouden kozijn op de waarde van je huis of ander vastgoed daarom niet. Andersom geld natuurlijk ook, een kozijn dat niet bij de stijl van je woning past of verrot is, kan dit de waarde van ieder onroerend goed nadelig beïnvloeden.

Kozijn soorten
Er is een groot verschil tussen een kozijn voor binnen gebruik en buiten elementen in de gevel van je woning of pand. Hier bovenop komen nog de verschillen in draaiende delen als ramen, deuren en beslag (hang en sluitwerk), kosten, voorkeur en eigen smaak.

Alles over deze kozijnen voor binnen en buiten vind je hier per uitvoering nader omschreven.

 • Binnenkozijnen – binnendeurkozijn hout, staal of aluminium
 • Buitenkozijnen – gevelkozijn van hout, aluminiun en kunststof
 • Schuifpuien – kozijn met schuifdeuren in hout, kunststof of aluminium

Ontdek de verschillen en vele mogelijkheden per kozijn in prijs en soort.
Vraag goedkoopste Prijzen België en download Kozijn Aanbiedingen Nederland.

Fabrikanten
Enkele fabrikanten die kozijnen maken en elementen of profielen fabriceren zijn:
- Belisol
- Schipper
- Knipping
- Schüco
- Veka (profielen)
- Kroon
- Ploeg
- Alcoa (aluminium)
- Finstral
Vergelijk online offertes eens met een bouwbedrijf of timmerfabriek in je regio.

Vergelijk verschillende opties voor typen binnenkozijnen en uitvoering verschillende buitenkozijnen en schuifpuien. Klik door naar specificaties, prijzen en mogelijkheden per soort.

 

” Vergelijk de prijs van alle kozijnen online”

Binnenkozijnen

Binnenkozijnen kopen en vergelijken online. Gebruik de kozijn keuze hulp voor binnenkozijnen bestellen online.

Binnenkozijnen bepalen uitstraling en sfeer in huis!

De mogelijkheden in binnenkozijnen kopen is ook enorm, zo is er materiaalkeuze uit hout, staal en aluminium. Elk weer met eigen kleuren, afmetingen, voorschriften en bouwkundige specificaties.

De kozijn keuze een moeten al in voorbereiding definitief zijn en technisch perfect afgestemd worden op de bouw of verbouw en planning van je woning. De keuze van binnenkozijnen moet bij nieuwbouw vaak al voor start van ruwbouw werkzaamheden bekend zijn.

Tijdig nieuwe binnenkozijnen uitzoeken en kopen is van belang voor de voortgang van elke bouw. Met deze uitleg weet je welke kozijnen te koop zijn en vergelijk goed wat bij je keuze en budget past.

“Prijs Kozijnen Vergelijken kan Direct onderaan Deze Pagina!”

Binnenkozijnen
In het kort zijn de keuzes en eigenschappen van binnenkozijnen als volgt.

Materiaal
- Houten kozijnen (vuren, hardhout, mdf)
- Staal kozijn (profiel uit gezette staalplaat)
- Aluminium kozijnen (alu kozijn)

Uitvoeringen (profiel)
- Stomp kozijn – voor afhangen met stompe deuren
- Opdek kozijn – tbv opdek deuren montage

Modellen (meest voorkomende)
- Deurkozijnen (optioneel met bovenlicht en of zijlicht)
- Glaskozijnen
- Raamkozijnen (met draaiend deel)

Maatvoering
Enkele maten die van belang zijn voor het bestellen van binnenkozijnen; sparingsmaat, deurafmeting, deurdikte, dagmaat, muurdikte en sponningmaat.

Deur afmetingen
Het kozijn moet afgestemd zijn op de maat en uitvoering van de te monteren deuren. Het afhangen van deuren heet deze handeling. In nieuwbouw in de gangbare maat voor een deurkozijn 930 x 2315 mm. Er is echter geen standaard maat, wel minimale afmetingen. Dit was ook al in het oude bouwbesluit, gangbare maten waren toen 830 x 2015 mm, 880x 2015, 930 x 2115 mm.

Stelkozijnen (montagekozijn)
Wat zijn stelkozijen en waarvoor zijn deze nodig? Stelkozijnen ofwel nastelkozijnen zijn hulpmiddelen in de ruwbouw fase. Ze worden geplaatst als aanslag voor de in afbouw te plaatsen “definitieve” kozijnen. Een montagekozijn kan ook bestaan uit latten of stroken, laat de uitvoering hiervan maar over aan de aannemer of klusser. Het gebruik van stelkozijnen voorkomt beschadiging aan het uiteindelijke binnenkozijn.

Afwerking
- In het werk af te werken in grondverf of lak (schilderwerk kozijnen)
- Kant en klaar in fabriek afgewerkt (lak, gemoffeld of poedercoating)

Prijs binnenkozijnen
De prijs van een binnendeur kozijn hangt sterk af van formaat, uitvoering en afwerking. Ontvang daarom NU meerdere kozijn offertes tegelijk met slechts 1 aanvraag!

VRAAG OFFERTES AAN:

Met 1 aanvraag meerdere aanbiedingen in huis, gratis en 100% verblijvend!

 

Bekijk de verschillende kozijnen voor een goed vergelijk:

 • Houten kozijnen (vuren, hardhout, MDF)
 • Stalen kozijnen (plaatstaal kozijnen)
 • Aluminium kozijnen (alu kozijnen)

 

Merken
Enkele fabrikanten van kozijnen zijn:
- Polynorm
- Svedex
Vergelijk online shops eens met de plaatselijke doe het zelf winkel.

Zie alle voordelen van hout, staal, aluminium kozijnen en vergelijk de nadelen van deze verschillende soorten binnenkozijnen.

 

Bekijk ook de buitenkozijnen , schuifpuien en het kozijnen overzicht.

” Vergelijk de prijs van binnenkozijnen online”


Voordeel

Voordeel; Verdienen en Besparen

Voordeel is op verschillende manieren eenvoudig te halen. Je kunt meer geld verdienen en op kosten besparen, ook met bouwstoffen.

Een combinatie van beide in het meest voordelig en gemakkelijker haalbaar dan het misschien wel lijkt.

Met toepassing van duurzame bouwmaterialen voor een goede prijs bereik je dubbel voordeel. Geld verdienen door kosten te sparen hoeft niet ten koste te gaan van het comfort of de kwaliteit.

Sterker nog, het tegenovergestelde is vaak het geval; zeker wat betreft toepassen van natuurlijke materialen en energieverbruik (natuurlijke bronnen).

Haal ook extra voordeel online:

Kosten Besparen

 

Geld Verdienen

 

Hypotheek & Verzekeren

Maak er een gewoonte van om voordeel te halen bij alles wat je dagelijks doet en koopt. Denk hierbij altijd in voordeel op de langer termijn. Een kotertermijn winst is meer zichtbaar en voelt even lekker aan. Maar structureel besparen op kosten door duurzaam investeren brengt het echt grote voordeel over lange periodes. Dat is gratis geld verdienen voor de rest van je leven wellicht!

Hiermee kun je eenvoudig voordeel behalen door een combinatie van structureel meer geld verdienen en op kosten te besparen. En het beste is voor veel mensen om onnodige kosten simpelweg niet te maken.

Ook met het kopen van bouwmaterialen en gereedschappen is kopen met korting goed mogelijk. Gedurende het hele bouwproces en Verbouw project is geld besparen mogelijk. Bekijk de mogelijkheden onder ruwbouw en afbouw, op ieder onderdeel is goedkoper bouwen mogelijk.

En veelal zonder dat dit ten koste gaat van het beoogde eindresultaat. Vraag enkele offertes aan en vergelijk de prijzen goed, kijk niet enkel naar het eindbedrag maar weet welke materiaalkwaliteit je geleverd. Of het uitgevoerde werk in geval van uitvoering werkzaamheden in onderaanneming.

Koop ook altijd de juiste hoeveelheid in, dit is zoveel je nodig hebt, niet meer of minder. Het risico van afwijking bij de leverancier, aannemer of onderaannemer leggen is ook een prima inkoopstrategie.

Meer voordeel is te behalen met eenvoudige tips op onderstaande pagina’s: (klik door)

BouwenHuis & TuinSeniorenOffertesBouwprijzen

Dakbedekking

Dakbedekking prijzen voor aankoop materiaal en inkoop dakwerk

De Dakbedekking soorten zijn onderverdeeld naar merk, materiaal en toepassing:

 • Dakbedekking plat dak
 • Dakbedekking hellend dak

Algemene omschrijving van platdakbedekking en hellend dakbedekking per soort vind je hieronder. Voor nadere specificaties, type, merken en prijzen van dakbedekking klik je door.

 

Plat dakbedekking (algemeen)
Het grootste onderscheid in toe te passen dakbedekking bepaalt de vorm van het dak. Dit kan een plat dak zijn van aanbouw, garage, berging, dakkapel of een huis met plat dak.

Een plat dak waterdicht maken vraagt ook voorzieningen voor het afvoeren van het hemelwater. Het kleinste gaatje in het platte dak zorgt al voor overlast als lekkage en bruine plekken aan het plafond.

Kies daarom altijd voor de beste dakbedekking op het platte dak. Hieronder vind je diverse mogelijkheden in materiaal soort, prijs en kwaliteit.

Dakbedekking zelf uitvoeren of laten doen
Mocht je dak ooit lek raken, is het aan te bevelen dit zo spoedig mogelijk te maken of laten repareren. Dakbedekking prijzen voor het zelf maken van een dak vind je hier. Als je het dak laat wilt laten maken, kun je eenvoudig veel geld besparen met tegelijk enkele dak offerte’s aanvragen.

Bijzondere waterdichte lagen
Ook zijn diverse bijzondere toepassingen voor plat dak bedekking als waterdichte lagen toe te passen. Denk maar eens aan het waterdicht maken van een kruipruimte, fundering, kelder, vijver of  zwembad. Iedere toepassing vraagt om speciale eigenschappen. Overal is een goede waterdichte oplossing te vinden.

Hellend dak bedekking
Een hellend dak vraagt om een heel ander soort dakbedekking. Deze bepaald het aangezicht van woning, schuur of huisje voor een groot deel. Het kiezen van de beste dakbedekking voor je hellende dak speelt er daarom vaak meer dan de aankoopprijs van de bedekking alleen. Verschillende mogelijkheden voor een mooi klasiek dak, boerderij model en strak modern design vind je hier.

Keurmerken en garanties
Veel soorten dakbedekking worden geleverd met een KOMO product certificaat, dit geeft aan waaruit het materiaal bestaat en waaraan het voldoet. Als je de dakbedekking door een zzp-er, aannemer, klusser of gespecialiseerd bedrijf laat aanbrengen, moet deze het goed volgens voorschrift verwerken.

Vraag bij een nieuw plat dak om een garantie op het materiaal inclusief aanbrengen. Zo heb je jarenlang een gegarandeerd duurzaam dicht dak. Bij deze dakbedekking leveranciers zit het met de garantie wel goed.

 

Dakbedekking naar soort toepassing:

Plat dak
- Dak van het huis
- Bedekking van aanbouw als beging of garage
- Waterdichte bedekking van vrijstaande schuur, veranda of overkapping
- Dakbedekking van een tuinhuisje of blokhut
- Dakje van dakkapel, dakopbouw of afdakje boven de voordeur
- Beloopbare dakbedekking van een galerij of balkon

Hellen dak
- Bedekking van een schuin dak op je woning
- Het kapje van een schuur
- Een dakkapel met schuin dak opgenomen in het dakvlak
- Bedekking van een luxe tuinhuisje of zomerhuisje

Zowel een  plat dak als hellend dak is geschikt voor nieuwbouw, verbouw, aan- of opbouw en renovatie werken. Er zijn vele sooten dakbedekking die allemaal weer in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Een overzicht van de mogelijkheden per toepassing.

Plat dak bedekking soorteren
Bekijk de verschillen per type bedekking op de volgende pagina’s

 • Bitumineuse dakbedekking (traditioneel)
 • Kunststof dakbedekking als PE of PVC
 • Rubber soort dakbedekking EPDM

Elk materiaal is weer naar kwaliteit, dikte en kleur te kiezen.

Soorten hellend dak bedekking
Veel gebruikte soorten dakbedekking voor een schui dak.

 • Dakpannen van beton
 • Dakpannen keramisch product
 • Golfplaten (goedkope dakbedekking)
 • Dakplanplaten (stalen dakpannen, kan ook ter vervanging over een rieten kap)
 • Kunststof platen (transparant, op kleur of diffuus)
 • Rieten kap (voor luxe of boerderij stijl)

Eigenschappen en prijzen per type materiaal en soort vind je op de volgende pagina’s met specificaties. Kijk voor uitleg en achtergronden bij nieuwe daken.

 

“Download alle dakbedekking prijzen online”