Dakbedekking

Dakbedekking prijzen voor aankoop materiaal en inkoop dakwerk

De Dakbedekking soorten zijn onderverdeeld naar merk, materiaal en toepassing:

 • Dakbedekking plat dak
 • Dakbedekking hellend dak

Algemene omschrijving van platdakbedekking en hellend dakbedekking per soort vind je hieronder. Voor nadere specificaties, type, merken en prijzen van dakbedekking klik je door.

 

Plat dakbedekking (algemeen)
Het grootste onderscheid in toe te passen dakbedekking bepaalt de vorm van het dak. Dit kan een plat dak zijn van aanbouw, garage, berging, dakkapel of een huis met plat dak.

Een plat dak waterdicht maken vraagt ook voorzieningen voor het afvoeren van het hemelwater. Het kleinste gaatje in het platte dak zorgt al voor overlast als lekkage en bruine plekken aan het plafond.

Kies daarom altijd voor de beste dakbedekking op het platte dak. Hieronder vind je diverse mogelijkheden in materiaal soort, prijs en kwaliteit.

Dakbedekking zelf uitvoeren of laten doen
Mocht je dak ooit lek raken, is het aan te bevelen dit zo spoedig mogelijk te maken of laten repareren. Dakbedekking prijzen voor het zelf maken van een dak vind je hier. Als je het dak laat wilt laten maken, kun je eenvoudig veel geld besparen met tegelijk enkele dak offerte’s aanvragen.

Bijzondere waterdichte lagen
Ook zijn diverse bijzondere toepassingen voor plat dak bedekking als waterdichte lagen toe te passen. Denk maar eens aan het waterdicht maken van een kruipruimte, fundering, kelder, vijver of  zwembad. Iedere toepassing vraagt om speciale eigenschappen. Overal is een goede waterdichte oplossing te vinden.

Hellend dak bedekking
Een hellend dak vraagt om een heel ander soort dakbedekking. Deze bepaald het aangezicht van woning, schuur of huisje voor een groot deel. Het kiezen van de beste dakbedekking voor je hellende dak speelt er daarom vaak meer dan de aankoopprijs van de bedekking alleen. Verschillende mogelijkheden voor een mooi klasiek dak, boerderij model en strak modern design vind je hier.

Keurmerken en garanties
Veel soorten dakbedekking worden geleverd met een KOMO product certificaat, dit geeft aan waaruit het materiaal bestaat en waaraan het voldoet. Als je de dakbedekking door een zzp-er, aannemer, klusser of gespecialiseerd bedrijf laat aanbrengen, moet deze het goed volgens voorschrift verwerken.

Vraag bij een nieuw plat dak om een garantie op het materiaal inclusief aanbrengen. Zo heb je jarenlang een gegarandeerd duurzaam dicht dak. Bij deze dakbedekking leveranciers zit het met de garantie wel goed.

 

Dakbedekking naar soort toepassing:

Plat dak

- Dak van het huis
- Bedekking van aanbouw als beging of garage
- Waterdichte bedekking van vrijstaande schuur, veranda of overkapping
- Dakbedekking van een tuinhuisje of blokhut
- Dakje van dakkapel, dakopbouw of afdakje boven de voordeur
- Beloopbare dakbedekking van een galerij of balkon

Hellen dak
- Bedekking van een schuin dak op je woning
- Het kapje van een schuur
- Een dakkapel met schuin dak opgenomen in het dakvlak
- Bedekking van een luxe tuinhuisje of zomerhuisje

Zowel een  plat dak als hellend dak is geschikt voor nieuwbouw, verbouw, aan- of opbouw en renovatie werken. Er zijn vele sooten dakbedekking die allemaal weer in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Een overzicht van de mogelijkheden per toepassing.

Plat dak bedekking soorteren
Bekijk de verschillen per type bedekking op de volgende pagina’s

 • Bitumineuse dakbedekking (traditioneel)
 • Kunststof dakbedekking als PE of PVC
 • Rubber soort dakbedekking EPDM

Elk materiaal is weer naar kwaliteit, dikte en kleur te kiezen.

Soorten hellend dak bedekking
Veel gebruikte soorten dakbedekking voor een schui dak.

 • Dakpannen van beton
 • Dakpannen keramisch product
 • Golfplaten (goedkope dakbedekking)
 • Dakplanplaten (stalen dakpannen, kan ook ter vervanging over een rieten kap)
 • Kunststof platen (transparant, op kleur of diffuus)
 • Rieten kap (voor luxe of boerderij stijl)

Eigenschappen en prijzen per type materiaal en soort vind je op de volgende pagina’s met specificaties. Kijk voor uitleg en achtergronden bij nieuwe daken.

 

“Download alle dakbedekking prijzen online”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>